Tassuvamma

 Hieman on kiireistä ollut. Valjakkohiihdon SM-kisat oli toissa viikonloppuna ja sen jälkeen alkoikin heti karitsoinnit, jotka ei valitettavasti tänä vuonna ole mennyt kokonaan ongelmitta. Sitten tämän päälle viime viikonloppuna Troija loukkasi takatassustaan yhden vapaan. On edelleen vähän epäselvää onko sinne mennyt vierasesine (toisin sanoen tikku tmv) ja aiheuttanut pahan tulehduksen, vai oliko Troija liukkaalla loukannut sitä jotenkin, varvas turposi ja sitten mun työpäivän aikana varpaan nuoleminen (kyllä, tötterö olisi pitänyt tietää laittaa sille päähän) aiheutti avohaavat varpaan molemmin puolin. Murtumaa ei joka tapauksessa ole, se on suljettu pois. Nivelsiteet tutkitaan paremmin sitten, kun varpaan reipas turvotus laskee.

Maanantaina sitten hädissään aamulla soittamaan aikaa ja totta kai Urheilukoiraklinikalle, kun ihan todella pelkäsin jo varpaan puolesta enkä halunnut yhtään turhaa viivästymistä sen hoidossa. Nyt onkin sitten päivittäin käyty haavahoidoissa, jotka toistaiseksi kipeiden syvien haavojen vuoksi (ja varvas niin turvoksissa, että kipeä senkin vuoksi) tehdään rauhoituksessa. Alkuvaiheessahan varvas oli niin kipeä, että Troija ei oikein halunnut syödäkään, vaikka on normaalisti ahne. Nyt näyttää kuitenkin jo paremmalta, Troijan vointi on normaali ja haavoista on tulehdus helpottanut.

Juoksuja ei vielä kuulu, mutta jospa ne nyt alkaisi jo silläkin, että kun kaikki juokseminen on pois pelistä ja käydään vain hihnassa asioilla enkä silti heti huomannut ruokamäärää pienentää, niin painohan lähti heti nousuun! :D Ihan hyväkin nyt sitten ettei ole vielä alkanut, niin ei tarvitse kantaa huolta rauhoituksissa ja röntgeneissä mahdollisista pennuista. Kyllä ne juoksut sieltä vielä tulee. :) 

Vakuutus on kyllä bordercolliella mielestäni aika ehdoton juttu. Varsinkin ensimmäisen vuoden ajan (rodun OC-riski), mutta omilla koirillani on kyllä ollut sen jälkeenkin ja on tullut käyttöön. Osa näistä on todella vauhdikkaita ja sen myötä myös onnettomuusalttiita. Osa bordercollieista rakastaa kaahailla ja juosta kilpaa. Esim. tällaisilla liukkailla se on ilmiselvän vaarallista, mutta välillä voi sattua vaikka olosuhteet olisi olevinaan hyvätkin. Puhumattakaan sitten mitä voi harrastuksissa, esimerkiksi agilityssä tapahtua. Meillä on kynsiä revennyt niin, että niitä on täytynyt käydä eläinlääkärissä kuorimassa pois (ainakin Jerikolta, Troijalta ja Tyriltä), varpaita murtunut (Jerikolta ja Troijalta), ja vaikka Ukkokin on pääasiassa hyvin rauhallinen yksilö, on silläkin ollut ainakin kerran tapaturmakäynti (porukassa juostessa sattuu ja tapahtuu) sekä kaksi käyntiä (toinen yön yli eläinsairaalassa tiputuksessa ja toinen työpäivän ajan) haimatulehduksen vuoksi. Pitkä penni näistä kaikista olisi tullut ilman vakuutuksia. Hanki bordercollie ja sano hyvästit mielenrauhalle... ;) 


Kommentit