Kuusi poikaa ja yksi tyttö syntynyt, pennut ja Troija voi hyvin

 Odotin Troijan synnyttävän jo aikaisemmin, mahdollisesti viikonloppuna kun mentiin vuorokausia 58-59. Lämmöt pysyi kuitenkin tasaisina ja Troijan voinnissa ei muutosta. Vähän se alkoi pesäpaikkoja katsomaan, mm. Matin vaatekaapin lattiatasosta, etuoven portaiden alunen ja vanhan päätalon alunen oli kiinnostavia paikkoja. Alkoi se pentulaatikkokin sitten kelpaamaan, kun h-hetki tuli käsille, mikä oli kuitenkin yllättäen vasta 62 tiineysvuorokausi oletetusta ovulaatiopäivästä.

Lämmöt laski tiistaina ja vaikka osasin odottaa, että synnytyksen käynnistyminen tapahtuisi vasta keskiviikkona aamulla nukuin aivan koiranunta Troijan kanssa "pentuhuoneessa". Keskiviikkoaamuna alkoi sitten tapahtumaan, ensimmäiset kunnon poltot noin klo 10 aikaan ja siitä puolisen tunnin päästä syntyi eka. Ensimmäinen teki kyllä kipeää ja Troija huusi, mutta pusersi pennun ulos. Toinen tulikin sitten kuin plussapallo 10 minuuttia tämän perään. Loput sitten tasaiseen tahtiin niin, että viimeinen syntyi klo 16:25.

Kaikki pennut elossa ja voi hyvin, melko tasaiset painotkin, eikä kukaan ole huolestuttava "rääpäle". Troija alkoi hoitamaan pentuja heti todella hyvin, ja oli hellyyttävää kuinka se pyrki samalla tarjoamaan nisää imettäväksi, varomaan jo syntyneitä pentuja ja samalla löytämään sopivan asennon ponnistamiseen. 💖 Lopputuloksena kuusi urosta joista kolme mustavalkoista ja kolme merleä, sekä yksi merlenarttu. Nyt vuorokauden iässä kaikki voi edelleen hyvin, Troija hoitaa pentuja hyvin ja on hyvin suojelevainen. Nyt sitten vaan ruokaa kaatamaan sisään pikkutyttöön, koska energiaa tarvitaan maidontuottoon paljon!

Alla pennut työnimineen, viralliset nimetkin on jo päätetty, mutta pidetään ne vielä salaisuutena. ;) 

1. poika "Muru", syntymäpaino 390g. Vaaleampi merlekuvio kuin muilla pojilla, leveä läsi.



2. poika "Ringo", syntymäpaino 350g, tumma mustavalkoinen



3. poika "Kasper", syntymäpaino 390g, oikea korva musta, hieman edellistä poikaa tummempi merlekuvio



4. merle tyttö "Usva", syntymäpaino360g



5. poika " Harley", syntymäpaino350g, klassinen mustavalkoinen, leveä läsi, epätäydellinen kaulus



6. poika "Aarre", syntymäpaino370g, klassinen mustavalkoinen, hieman kapeampi läpi, mutta leveämpi kuin ensimmäisellä. 



7. poika "Karri, syntymäpaino 380g, raitoja tekevä merlekuvio kyljissä




Kommentit